Luxembourg, LUX
House

Subject: Interior design
Design office: KUOO ARCHITECTS

Implementation: 2016
Area: 250m2
Location: Luxembourg, Luxembourg.

The character of the interior of this home is tightly connected with the modernistic design of the exterior. Extensive glazing allows in a lot of light, and the open space highlights the sparse furnishings.

Opposite the entrance there is a two-storey window that opens out onto the garden, making the building appear transparent. Framed by this window is a graceful table and a high lamp reaching the upper floor and filling in the empty space above the dining room. These elements feature open-work, so as not to interfere with the magnificent view.

The living room is a typical relaxation area with an expansive sofa partly facing the garden and partly facing the fireplace and built-in TV. There is also a space where in a comfortable armchair, also open-work, you can read a book while gazing at the garden. Instead of curtains or rollers, sliding furniture panels can be used to cover the windows.

The kitchen, which also opens onto the garden, is separated from the rest of the house by a simple island and minimalist bar stools.

A veneered cupboard with bookshelf to the right of the entrance conceals a pantry and wardrobe.

The ground floor also houses a small guest bathroom and study, accessed via darkened glass sliding doors.

The first floor comprises a corridor which is also a library, children's bedrooms, and the master bedroom, designed as a separate and private space with a joined wardrobe and comfortable bathroom. The second floor is the relaxation area with a TV room, library, and gym.

All floors are accessed by a stairwell encased by glass walls.